CL2
CL3
CL4
CL5
CL6
CL7
CL8
CL9
G1
T4Wright
T5 + 2 D21
C10
sky-art1692
sky-art43
sky-art56
sky-art58
sky-art93
sky-art96
sky-art813
sWieringermeer
sFokker VIIa
sRescue 7
sSeaking
sApF II
sApF I
"Vliegen en bevlogen" expositie in het Kunstcentrum Haarlem met Leentje Linders, Jaap Ploos van Amstel, Loodwicks Press Images (LPI), Shahid Parvez en Marjoke Schulten.Militair Luchtvaart Museum Soesterberg bij de expositie "Kunst op grote hoogte".

De expositie was met Leentje Linders, J.Christiaan Heydenrijk en Valentijn van der Heide.

Christiaan Heydenrijk (Zwolle 1947) volgde zijn opleiding aan de Academie voor IndustriŽle Vormgeving te Eindhoven.
In de afgelopen twintig jaar heeft het artistieke werk van Heydenrijk zich stek ontwikkeld en omvat zijn werk beelden, tekeningen, zeefdrukken, schilderijen en foto's. Zijn sociale betrokkenheid bracht hem er toe een opleiding aan de Sociale Academie te volgen. Pas jaren later koos hij weer voor de vrije kunsten en specialiseerde zich met name in grafische technieken, waarbij de zeefdruk voorop kwam te staan. In zijn werk was vaak zijn maatschappelijke stellingname af te lezen.
Door zijn dubbele opleiding vervult Heydenrijk regelmatig bestuurlijke functies in belangenorganisaties voor kunstenaars, zoals vakbonden, stichtingen en verenigingen. Een belangrijk deel van zijn dagelijkse activiteiten is het leiden van 'kunstenaarscollectief Lokaal 10' , dat voor kunstdrukken van individuele kunstenaars, galeries en musea in binnen- en buitenland verantwoordelijk is.

"De kunst van het vliegen" is sinds enkele jaren een onderdeel van zijn oeuvre geworden. Aanleiding was zondermeer de diepe indruk die de vluchten met de Dakota DDA op hem maakten, maar ook de vluchten met vliegtuigen als de Fokker S-11 inspireerden hem tot nieuw werk.
Sinds 1996 is hij regelmatig gast op vliegbases van de Koninklijke Luchtmacht waardoor zijn ideeŽn voor werken met moderne vliegtuigen ook gevoed worden. Dit jaar kreeg collega-kunstenaar Leentje Linders opdracht van de Koninklijke Luchtmacht een kunstwerk te maken voor de vergaderzaal van de Luchtmachtleiding in het hoofdkwartier te Den Haag. De technische realisatie van dit indrukwekkende vierluik is in nauwe samenwerking met J.Christiaan Heydenrijk tot stand gekomen.

De laatste jaren is het werk van Heydenrijk geŽxposeerd in verschillende tentoonstellingsruimten in Nederland, onder andere bij Dutch Dakota Association, het Nederlandse Luchtvaart College en Aviodrome-Schiphol. Hij exposeerde ook in het buitenland zoals bijvoorbeeld in HelsingŲr in Denemarken en in Pribram en in Praag in TsjechiŽ.

In de afgelopen jaren voerde Heydenijk opdrachten uit voor onder andere het Ministerie van Justitie, het Ministerie van Verkeer en Waterstaat, de Culturele Raad Noord-Holland en diverse lokale overheden zoals Hoorn, Enkhuizen, Haarlemmermeer.
Werk van hem is opgenomen in de collecties van diverse kunstuitleencentra (Leeuwarden, Den Helder, Hoorn) en in gemeentelijke en paticuliere collecties.

(maart 1999 - tekst van MLM ontleent aan tekst in de portfolio die een jaar eerder door KLu werd uitgegeven)
This text will be replaced by the flash music player.